Gammeldags Hakkebøf
750 g hakket oksekød
2 stk. Løg
100 gram smør
Salt
½ tsk peber
Pandesovs
½ l vand,kartoffelvand eller mælk
1 stk meljævning
1 spsk tomatkechup
1 tsk saucekulør
Sådan gør du
Hak 8 bøf sammen af de ca. 750 g oksekød (hereford)
Pil og skær løg i tynde ringe.
Smelt 20 g. fedtstof på panden, og brun løgene ved jævn varme.
Tag løg af panden, men hold fedtstof tilbage, og tilsæt evt. ekstra fedtstof.
Steg bøffene ved god varme 5 min. på hver side, og drys med salt og peber.
Tag bøffene af panden og tilsæt væske.
Når væsken koger piskes jævning i i en tynd stråle. Pisk hele tiden.
Tilsæt kulør og smag til med salt, peber og ketchup.
Læg bøfene tilbage på pande, og lad dem snurre i sovsen ved svag varme. I ca. 10 min. og pynt med løg.
Imens spejles æg og kartofler koger færdig.
Man kan godt bruge lidt af kartoffelvandet til sovsen, selv om kartoflerne ikke er færdigkogte. Brug ikke kun kartoffelvand, det er ofte for salt.
Server asier, rødbeder og grøn salat til. Samt en skive rugbrød til de sultne.
Spis med... : klik her >>>