Folmer Støve

KÅLROULETTER

Ingredienser

1lille hvidkålshoved
( ca. 1 kg )
1 ½ tsk salt pr. 1 kogevand

Fyld:
200 g hakket flæskekød
200 g hakket oksekød
3 spsk . mel
1 dl bouillon ( evt. dåse )
eller vand
1dl fløde
1 lille løg
1 tsk salt
peber
50 g smør eller margarine

Sauce:
2 dl fløde
2 dl vand 1 ½ spsk  mel
salt
peber
evt. kulør

Arbejdstid: ca. 25 min
Stegetid: ca. 50 min

Befri kålhovedet for de yderste, grove blade og skær
Et stykke af stokken. Løsn 6-8 pæne blade, læg dem 10
minutter i koghedt, letsaltet vand, og lad dem dryppe af.
Så er de nemme at folde om farsen.

Pil og riv løget.
Bland det hakkede kød med mel, krydderier og løg.
Tilsæt bouillon (vand) og fløde lidt efter lidt, så farsen kan nå at opsuge væden.
Den skal være ret lind.
     
Læg 1 stor spsk fars på hvert blad, og rul det fast sammen om farsen.
Bind om rouletten med ufarvet bomuldsgarn.

Varm fedtstoffet op i en gryde og brun rouletterne.
Tilsæt lidt kogende vand og steg dem under låg ved svag varme cirka 50 minutter.
   
Tag kålrouletterne op og, hold dem varme.
       
Jævn skyen med melet udrørt i resten af vandet, tilsæt fløden, farv eventuelt med et
par dråber kulør, og smag sovsen til med salt og peber.
Lad sovsen koge 5-7 minutter.
Hæld lidt af sovsen over rouletterne, og byd resten til.

Tips til kålrouletter

Kogte kartofler eller groft brød passer til.
Savoykål eller spidskål kan erstatte hvidkålen.

Drik øl til

Fryseegnet

Holbarhed: 1 til 3 måneder

 


Spis med... : klik her >>>