Krabbeklør
Under sommeropholdet i Nr. Lyngby i 1942, var det Asger Jorn der stod for maden, blandt
retterne var kogt krabbeklør og bagt torsk med spinat.
Kogte krabbeklør med dild og citron
Til 4 personer
2 kg. krabbeklør
1 spsk. sukker
saften fra ½ usprøjtet citron
et lille bundt dild
lille bundt persille eller timian
1 spsk. salt
Aioli
2 æggeblommer
1½ tsk. citronsaft
salt og peber
1oo gr. smør
Tilbehør: ristet brød, purløg eller dild.
Sådan gør du:
Kom krabbeklørene i en gryde, og dæk dem med vand.
Tilsæt sukker, citronsaft, dild, persille og salt.
Lad det koge 15-18 minutter, og lad derefter krabbeklørene trække i vandet, til de er lunkne.
Pisk æggeblommerne med citron, løg salt og peber.
Kom smørret i lidt af gangen, og rør smørret, indtil den er cremet og fin.
Smag til med salt og peber.
Slå klørene itu med en hammer, så kødet er til at få fat i.
Nyd krabbekødet med brød, smør og klippet purløg eller dild.
Server rettent sammen med et køligt glas hvidvin – så smager det det bare af sommer
i Nr. Lyngby.
Hel bagt torsk i ovnen med spinat |
Til 4 personer
Skur kartoflerne og kom dem derefter i kogende, saltet vand, og kog dem i ca. 15 minutter, sluk så for varmen og lad dem trække færdig i vandet, ca. 5-10 minutter.
Rens torsken for nakkeblod og andre urenheder, og skyl den grundigt og dup den tør.
Læg fisken tilrette i bradepanden
Tænd ovnen på på 200°C og gnid bradepanden grundigt med smør.
Fyld:
Kom nogle stykker smør ind i bugen af torsken, og luk den sammen med et par tandstikker.
Lav derefter en lille skål med flagesalt og friskkværnet peber.
Start med en friskkværnet salt- og peberblanding i en lille skål, så undgår man at skulle fedte rundt med rå fisk på fingrene.
Læg torsken i bradepanden, og kom salt og peber på ydersiden af fisken.
Pak torsken omhyggeligt ind i folie og sæt forsigtigt bradepanden ind i ovnen.
Læg groft hakket, og skyllet spinat omkring torsken i bradepanden, og lad den stå her i 45 minutter. Sæt den derefter på bordet og lad den hvile i 5 minutter.
Servering
Skindet er lige til at skrabe af med en smørekniv eller en spartel, løft det saftigt fiskekød over på en tallerken.
Pil de møre "kinder" ud af torskehovedet, der næsten er de lækreste bidder på hele fisken.
Nyd en dejlig italiensk chardonnay til: klik her >>>
Spis med: klik her >>>