Carlo Wognsen


Gammeldags haresteg 


1 hare
6-8 tynde skiver letrøget spæk
50 g smør
1/4 liter kogende bouillon
75 g smør
75 g mel
Ca. ½ liter mælk
lidt salt samt hvid peber
ribsgelé
2-3 spsk. flødeskum

Den omhyggeligt istandgjorte hare ombindes med spækskiverne. Lægges i en smurt bradepande og dækkes med småsmørklumper. Brunes ved god varme (225 grader). Når haren er fint brun, hældes den kogende bouillon ved, blusset dæmpes, og dyret steger ca. ½ time, hvor det af og til dryppes.
Imens tilberedes en tyk jævning. Smørret smeltes, afbages med melet og spædes med mælken, der skal være kogende. Småkoger 8-10 minutter, krydres med salt samt et let drys hvid peber og tilsættes i å 2 spsk. ribsgelé.
Haren tages ud af ovnen, jævningen hældes over, hvorefter den steger videre i endnu ½ times tid.
Nu skal skyen sies fra, direkte i saucegryden. Fortyndes eventuelt med merebouillon, mens der røres livligt i gryden. Smages sluttelig til.
Spises med smørbrunede kartofler samt æblebåde, der ristes i lidt smør.

Spis med... : klik her