Christian C. Mølsted

Stegt Flæsk i ovn

4 personer

¾ - 1  kg. kogeflæsk I tynde skiver
salt
peber

Krydr flæskeskiverne med salt og lad dem trække en times tid ved køkkentemperatur.
Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovnvarme. Dup flæskeskiverne tørre med en køkenrulle og krydr dem lidt med sort peber.
Læg flæsket på en rist over bradepanden og stil det I ovnen. Lad flæsket stege til skiverne er møre og gyldne, Beregn 15-20 minutter, alt efter skivernes tykkelse. Vend skiverne undervejs. Skru op til 225 grader og steg til flæsket bliver sprødt. Lad det dryppe af på køkkenrulle, inden det serveres.

Hertil passer bl.a. Persillesovs og kartofler eller stegte æbler og løg.

Persillesovs

4 personer

25-30 g smør
3 spsk mel
3 dl mælk og2 dl hønsebouillon, eller 5 dl mælk
salt og peber
1 stort bdt kruspersille
(skyllet, tørret og finthakket)

Kom smør og mel I en tykbundet gryde og bag det sammen. Spæd med væsken lidt ad gangen. Rør konstant I sovsen imens. Lad den koge godt igennem, 7-8 min. på laveste blus.
Rør I den jævnligt. Smag til med salt og peber, tag gryden af blusset og tilsæt persillen.

 

Hakkebøf
Med bløde løg og brun sovs

4 personer

650 g friskhakket, skært oksekød
salt og peber
ca. 1 dl mel
ca. 2 spsk smør

1 portion bløde løg (143)
1 portion brun sovs (272)

Begynd med at tilberede de bløde løg. Undlad at rense panden mellem stegning og løg og kød.
Det kødet I 8 portioner. Form dem til jævne, fast sammenpressede bøffer, brug evt. den ikke skarpe side af et stort knivblad til at “terne” dem med på begge sider.
Kom melet I en dyb tallerken, krydr det med salt og peber og vend hakkebøfferne I det.
Kom smørret på panden og lad det bruse af.
Læg bøfferne på, og brun dem hurtigt på hver side ved høj varme. Skru ned og lad dem stege ca. 2 min.,på hver side. Løg bøfferne på fade tog fordel løgene oven på. Læg et stykke løst alufolie over. Tilbered sovsen på panden.

Hertil passer bl.a. retter med/af: Kartofler, salat, surt, dampede grønsager.

Bløde løg

4 personer

4-5 løg
2 spsk smør
1 kvist timian
salt og peber
1 tsk vineddike
½ tsk sukker

Pil løgene og snit dem i meget tynde skiver eller både. Kom smør på panden og tilsæt løg, timian, salt og peber når det har bruset af. Steg løgene gyldne og bløde ved helt svag varme. Kom eddike og sukker på og steg videre i et par minutter. Smag løgene til og tag dem af panden. Hold dem varme.

Pandesovs

4 personer

2-3 dl bouillon eller fond
1 spsk mel
1 dl fløde
salt og peber

Kog panden som kødet har været stegt på af medbouillon/fond. Rør mel og fløde sammen til en meljævning og hæld den i bouillonen under omrøring. Lad sovsen koge lidt ind og smag den til med salt og peber

Spis med... : klik her