Knud Holst
Kogt torsk “med det hele”
4-6 personer
3-31/2 liter courtbouillion eller simpel kogelage se side 186
1 hel koge torsk på godt 3 kg
Tilbehør
Syltede rødbeder, hakkede
4 hårdkogte æg, hakkede
ristede terninger af 6 tykke skiver bacon
eller røget flæsk
friskhøvlet peberrod
kapers
hakket persille
smeltet lunt smørt
sennepssovs
Gør alt tilbehør – undtagen sennepsovsen klart. Tilberede sovsen når fisken er pocheret – hold torsken varm under alufolie og et viskestykke og brug kogelagen til sovsen.
Sky log rens torsken grundigt. Læg den I den kolde lage og bring den på kogepunktet under låg. Lad den simre meget blidt I 15-20 min. Tag gryden af blusset og lad fisken trække I 10-12 min. før den serveres. Træk for en sikkerheds skyld i rygfinen, hvis benet løsner sig er fisken færdig. Tilbered sennepssovsen mens fisken trækker.
Læg tosken på et varm fad og hold den varm som beskrevet I starten af opskriften.
Server tilbehøret I skåle og sørg for at tallerknerne er varme. Giv kogte pillede kartofler og hakket persille til.
Spis med... : klik her >>>