Tjek Jerne

Kogning af fjordrejer
4 personer

800 g . 1 kg levende fjordrejer

KOGELAGE
2 liter vand
3-4 spsk salt
3 tsk sukker
15 peberkorn
et bundt dildstikke eller 1-2 tsk dildfrø

Bring ingredienserne til lagen i kog og hæld rejerne i.
Lad det koge op, og lad rejerne stå i etminut før de hældes I et dørslag, overbruses med koldt vand og stilles til afdrypning. Pil rejerne mens de stadig er lune. Stil skålen med de pillede rejer koldt, indtil en halv time før de skal anvendes.

Sådan piller du rejer
Træk hovedet af rejen. 1. Tag med en negl fat midt på rygskjoldet, og fjern det midterste af skallen i ét stykke. 2. Hold fast i rejekødet, og træk halen af rejen. 3. Tjek til sidst rejen for små skalrester.

Spis med... : klik her >>>